VERWIJZING

1e lijns fysio- en ergotherapie

U kunt bij ons zonder verwijzing van de huisarts of specialist terecht bij de fysio- en/of ergotherapeut. Heeft u problemen met uw hand, pols, arm, schouder of nek, dan kunt u voor het maken van een afspraak ons afsprakenformulier invullen op de website of telefonisch contact opnemen met ons informatiecentrum. Echter, voor de behandeling van 'chronische indicaties', zoals bijvoorbeeld na een operatie of een breuk, is wel een verwijzing noodzakelijk.

Indien u zonder verwijzing een fysio- of ergotherapeut ziet, dan begint deze met een screening om te bekijken of u bij ons aan het juiste adres bent. Is dat het geval, dan volgt een intake en behandeling. Indien u wel een verwijzing heeft, dan start de fysiotherapeut direct met de intake met behandeling.

1.5e en 2e lijns (revalidatie)zorg

Voor 1.5e en 2e lijnszorg heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Zonder verwijzing kunt u namelijk niet bij de revalidatiearts terecht of het betekent automatisch dat de kosten voor uzelf zijn en niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor de start van uw behandeling wordt bij de intake beoordeeld welke behandelvorm het best past bij uw situatie. Daarom wordt u bij de intake onderzocht door een behandelteam. Dit team bestaat uit een revalidatiearts, een gespecialiseerd fysiotherapeut en een gespecialiseerd ergotherapeut. Na de intake overlegt het team wat voor u de meest passende behandelvorm is.

Wachtlijsten

Als u last heeft van u hand of arm dan wil u daar zo snel mogelijk vanaf. Het is dan ook goed om te weten dat wij voor fysio- en ergotherapie geen wachtlijsten hebben. U kunt altijd binnen 48 uur terecht. Op verzoek van uw arts is het zelfs mogelijk om nog dezelfde dag te worden gezien.

Voor 1.5e en 2e lijnszorg is wachttijd wisselend. Wij proberen u altijd zo snel mogelijk te helpen. Bent u geopereerd en/of moet er met spoed een behandeling worden ingezet, dan kunt u – uitsluitend op indicatie van uw verwijzer – direct bij ons terecht. 

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png