PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE 

Handentherapie Utrecht biedt naast gespecialiseerde handtherapeutische fysiotherapie en ergotherapie ook psychosomatische fysiotherapie. Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die breder kijkt naar de mens en zijn of haar lichaam om lichamelijke klachten effectief te behandelen.

PSYCHOSOMATISCH FYSIOTHERAPEUT

Onze psychosomatisch fysiotherapeut heeft ruime ervaring met het behandelen en begeleiden van patiënten met klachten als chronisch pijn, angst, paniek, hyperventilatie, depressie, distress , burn-out en rouwverwerking. Het doel is cliënten weer in beweging brengen waardoor ze weer vertrouwen krijgen in zichzelf (lichaam en geest) en hun leefpatroon aanpassen aan de belastbaarheid zodat zij weer in balans komen.

CHRONISCHE PIJNKLACHTEN

Ook bij patiënten met klachten van de bovenste extremiteit kan er sprake zijn van chronische pijnklachten (hoofdpijn, nek/schouder), spanningsklachten, licht depressieve klachten, angstklachten, chronische vermoeidheid en somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten. De psychosomatisch fysiotherapeut kan juist bij deze groep patiënten, die bij behandeling door andere zorgverleners vaak onvoldoende resultaat boeken, helpen door het gedrag en het denken van de cliënt te veranderen.

 

Patiënten leren signalen van hun lichaam te herkennen (oefeningen gericht op lichaamsbewustwording, ontspanning en oefentherapie). Hierdoor leert de patiënt andere prioriteiten te stellen en het leefpatroon aan te passen aan de draagkracht. Daarnaast leert de patiënt op een andere manier zijn of haar mogelijkheden kennen waardoor het beter lukt de belastbaarheid op te bouwen. 

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png