OVERBELASTINGSKLACHTEN

Steeds meer mensen hebben last van overbelastingsklachten. Vaak worden ze veroorzaakt door herhaaldelijk dezelfde beweging uit te voeren tijdens werk, sport of hobby. Werken achter de computer (muisarm) is een bekend voorbeeld, maar ook handelingen als pakken, tillen, knijpen of wringen kunnen overbelastingsklachten geven. Pezen kunnen ontstoken raken en zenuwen bekneld, met pijnklachten en functiebeperking tot gevolg.

 

Door oefeningen, lokale behandeling, houdings-, til- en bewegingsadviezen, het aanpassen van de werkplek en het aanmeten van spalken kunnen we de klachten verminderen of laten verdwijnen. In veel gevallen is een operatieve ingreep dan niet meer nodig. Door training kunnen we de belastbaarheid van het lichaam groter maken dan de belasting, waardoor u beter opgewassen bent tegen bepaalde (terugkerende) krachten.

 

Overbelastingsklachten vallen onder de noemer ‘KANS’ (klachten aan arm, nek en schouder) of ‘RSI’ (repetitive strain injuries). KANS/RSI klachten die wij vaak behandelen zijn onder andere de ziekte van Quervain, triggerfinger, Carpaal Tunnel Syndroom, tenniselleboog, golferselleboog en overige peesontstekingen van de schouder en onderarm.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png