MANUELE THERAPIE

Een aantal van onze fysiotherapeuten heeft de vierjarige opleiding tot manueel therapeut afgerond. Manuele therapie wordt voornamelijk toegepast bij (pijn)klachten van de arm die hun oorsprong lijken te hebben in de nek- en/of borstwervelkolom.
De effecten van deze therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt gemakkelijker waardoor pijnklachten kunnen afnemen.

MANUELE THERAPIE

Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de beperkte gewrichten in de bewegingsketen van de arm en wervelkolom. De manueel therapeut probeert tijdens de behandeling de beweeglijkheid te herstellen of juist een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen en daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

GEREGISTREERDE THERAPEUTEN

Onze manueel therapeuten zijn als erkend manueel therapeut geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie (CKR) en in het register manuele therapie. Deze registers zijn in te zien op www.fysiotherapie.nl en www.nvmt.nl.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png