ERGOTHERAPIE

Ergotherapie wordt uitgevoerd door een ergotherapeut. De ergotherapeut bekijkt of er aanpassingen nodig zijn, zodat u met uw (tijdelijke) beperking zo optimaal mogelijk kunt functioneren. Ook maakt de ergotherapeut spalken die de functie van de hand en/of arm kunnen ondersteunen.

 

Daarnaast begeleid de ergotherapeut u in het trainen van de hand- en armfunctie, zodat u de dagelijkse handelingen beter uit leert voeren. De ergotherapeut werkt nauw samen met de fysiotherapeut.

BEHANDELINGSMOGELIJKHEDEN

Spalken
De ergotherapeut kan een spalk maken die uw arm of hand rust en steun kan geven, of juist kan corrigeren.

Littekenbehandeling
Operatielittekens worden behandeld met intensieve littekenmassage en littekenmobilisatie. Daarnaast wordt bij de behandeling van littekens regelmatig gebruik gemaakt van siliconengelpads. Deze gelpads maken het litteken zachter en daardoor minder pijnlijk.

Training & advies
De ergotherapeut helpt u bij het ontwikkelen, herstellen en aanpassen van de handelingen die u niet (of nog maar beperkt) kunt uitvoeren. U krijgt ook ergonomische adviezen over hoe u bepaalde handelingen het beste kunt verrichten. Dat kan gaan om handelingen op uw werk, in het huishouden, in uw dagelijkse verzorging of bij het uitvoeren van uw hobby’s en sport.
Ook traint u met de ergotherapeut deze handelingen, zodat u ze uiteindelijk efficiënter en langer uit kan voeren.

Hulpmiddelen
Het adviseren en aanmeten van ondersteunende therapiemiddelen (zoals hulpmiddelen voor dagelijks gebruik, braces of siliconen voor littekens) is ook een taak van de ergotherapeut.

Werkplekonderzoek
De ergotherapeut kan uw werkplek analyseren en bekijkt of er aanpassingen nodig zijn zodat u met uw (tijdelijke) beperking toch zo goed mogelijk kunt functioneren.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png