Ziekte van Dupuytren

INFORMATIE OVER DE BEHANDELING

Ziekte van Dupuytren

De ziekte van Dupuytren (ook wel Morbus Dupuytren of koetsiershand genoemd) is een aandoening die leidt tot kromstand van de vingers. Bij deze ziekte ontstaan door vermeerdering van bindweefsel onder de huid strengen en knobbels. Deze strengen kunnen in de hele handpalm en in alle vingers voorkomen. De strengen kunnen samentrekken waardoor vingers krom gaan staan en niet meer goed zijn te strekken.

 

De strengen kunnen onder lokale verdoving worden doorgesneden of operatief worden verwijderd.

 

Handtherapie

De nabehandeling zal in bijna alle gevallen door de handtherapeut worden begeleid. Na de operatie wordt er door de ergotherapeut een (nacht)spalk gemaakt die ervoor zorgt dat de vingers goed gestrekt blijven. De fysiotherapeut oefent samen met u om de vingers en de littekens weer soepel te krijgen, verklevingen te voorkomen en hernieuwde kromstand tegen te gaan. In een later stadium oefent u met de fysiotherapeut om de kracht en vaardigheid van uw hand te optimaliseren.

 

De spalk moet in de meeste gevallen ’s nachts langdurig, soms tot wel zes maanden na de operatie, gedragen worden om hernieuwde kromstand te voorkomen.

 

De totale handtherapeutische behandeling varieert gemiddeld van drie tot zes maanden en is vooral in de eerste zes weken intensief.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png