PT artrose

INFORMATIE OVER DE BEHANDELING

PT artrose

PT artrose (ook wel pisotriquetrale arthrose genoemd) is een van de wat zeldzamere oorzaken van pijn aan de pinkzijde van de pols. De pijn is houdingsafhankelijk en neemt toe na belasting. PT artrose ontstaat door een versleten kraakbeen tussen twee botjes van de pols: het os triquetrum en het os pisiforme. Het pisiforme bot is een soort groot uitgevallen sesambeentje. Het bevindt zich aan het begin van de pinkmuis in het verloop van een van de buigpezen van de pols (flexor carpi ulnaris).

 

Het spalken van de pols, rust nemen en/of een injectie met corticosteroïden kan tijdelijk helpen. Het operatief verwijderen van het pisiforme botje geeft vaak een goede pijnstilling, maar kan soms leiden tot instabiliteitsklachten van de pols.

 

Handtherapie

De ergotherapeut kan een spalk aanmeten om de pijnklachten te verlichten en advies geven om uw hand aangepast te gebruiken.

 

Wordt u geopereerd, dan krijgt u twee weken gips. Daarna start u met handtherapie. De behandeling richt zich op het soepel maken van het litteken en het herwinnen van een normale beweeglijkheid en kracht.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png