Gebroken pols

INFORMATIE OVER DE BEHANDELING

Gebroken pols

De pols wordt gevormd door de uiteinden van het spaakbeen (radius) en de ellepijp (ulna), samen met de handwortelbeentjes. Bij een gebroken pols gaat het in driekwart van de gevallen om een breuk van het spaakbeen en/of de ellepijp.

 

Afhankelijk van de breuk zijn er verschillende opties. In sommige gevallen wordt de pols opnieuw gezet, waarna een gipsspalk wordt aangebracht. Het gips moet vier tot vijf weken blijven zitten.

 

Soms is het nodig te opereren en de pols met pennetjes of platen en schroeven te herstellen. Het doel van deze operatie is om de pols oefenstabiel te maken, zodat u snel kunt starten met handtherapie.

 

Handtherapie

U hoort van uw chirurg of handtherapeut wanneer u mag starten met oefenen. De breuk moet immers voldoende vastgegroeid zijn of door een operatie voldoende gestabiliseerd zijn.

 

Onder leiding van onze ervaren fysiotherapeut oefent u om de vingers, hand en pols weer goed beweeglijk te maken, om verklevingen te voorkomen en eventuele littekens te versoepelen. In een later stadium, als de breuken voldoende zijn geheeld, wordt de kracht van de hand en pols weer opgebouwd. Samen met uw therapeut probeert u de functie optimaal te herstellen. Daarnaast zal de ergotherapeut in de meeste gevallen een afneembare spalk aanmeten om de pols tijdelijk te ondersteunen of te beschermen. Afhankelijk van de ernst van de breuk(en) kan de revalidatie wel zes tot twaalf maanden duren.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png