Carpal boss

INFORMATIE OVER DE BEHANDELING

Carpal boss

Carpal boss is een aandoening waarbij er aan de bovenzijde van de pols extra bot is gegroeid. Therapie met behulp van rust, een brace en/of ontstekingsremmers kan een goed resultaat geven. Als dit niet helpt en de klachten zodanig zijn dat ze het normale dagelijks leven in de weg staan, kan een operatie uitkomst bieden.

 

Tijdens een operatie (wigexcisie) wordt al het extra botweefsel aan weerszijden van het gewricht verwijderd, tot er alleen gezond bot en kraakbeen zichtbaar is. Bij sommige patiënten blijven ondanks deze operatie de klachten bestaan. Bij deze groep kan het 2e en/of 3e gewricht tussen de handwortelbeentjes en de middenhandsbeentjes worden vastgezet.

 

Handtherapie

De handtherapeut zal eerst bekijken of een brace de pols voldoende rust geeft om de klachten te verminderen.

 

Na een wigexcisie krijgt u twee weken een gips dat de vingers en duim vrij laat, na het vastzetten van een gewrichtje krijgt u vier weken gips. Hierna start de handtherapie.

 

De handtherapie is gericht op het zoveel mogelijk voorkomen van verklevingen van strekpezen in het operatiegebied, het soepel maken van de pols, vingers en het litteken en het opbouwen van kracht. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

CONTACTGEGEVENS

SAMENWERKINGEN

Handtherapie Nederland

Wallesteinlaan 45
3554 HM Utrecht

T. (030) 254 70 90

info@handtherapie.nl

Wilt u een klacht melden?

1/5

KEURMERKEN

1/4

SOCIAL

  • LinkedIN Handtherapie Nederrland
  • Youtube Handtherapie Nederland
  • Facebook Handtherapie Nederrland

© Handtherapie Nederland 2020 | Privacy & cookie verklaring

Handtherapie Nederland is een Equipe Zorgbedrijf

logo-equipe-white.png